Вбивство Шеремета: Кузьменко подала до суду на МВС

Читать на русском
Підозрювана у вбивстві Павла Шеремета Юлія Кузьменко подала до суду на МВС. Третьою особою в позові зазначено міністра Арсена Авакова.

Підозрювана у вбивстві Павла Шеремета Юлія Кузьменко подала до суду на МВС. Третьою особою в позові зазначено міністра Арсена Авакова.

Про це йдеться в базі даних судової влади України.

Позов «про захист честі, гідності і ділової репутації» подано до Печерського районного суду міста Києва. Його буде розглядати суддя Сергій Вовк, який 13 грудня відправив Кузьменко під арешт.

Позов був поданий у зв'язку з висловлюваннями Арсена Авакова в ефірі телеканалу «Україна». Вона назвала недостовірною інформацією слова міністра про те, що Кузьменко відмовилася давати свідчення у справі про вбивство Павла Шеремета.

«Якщо Міністерство внутрішніх справ вважає, що Кузьменко відмовилася, то має бути відповідний протокол допиту, де вказано, що вона використовувала ст. 63 Конституції. Такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було. Такий допит, де вона давала свідчення, був після виходу цієї програми. Крім того, під час судових засідань Юлія Кузьменко не використовує ст. 63 Конституції і дає свідчення. Тому ми будемо наполягати, щоб інформація, поширена Аваковим, була спростована», - заявила адвокат.

Нагадаємо, 24 грудня Київський апеляційний суд залишив під вартою Кузьменко. Рішення суду було зустрінуте криками Ганьба і образами на адресу Київського апеляційного суду.

Раніше Кузьменко погодилася співпрацювати зі слідством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: