Українці вибрали подію року

Читать на русском
Подіями року українці вважають звільнення українських військовополонених моряків та інших політичних в’язнів, а також вибори президента України.

Подією 2019 року більшість українців вважають звільнення українських військовополонених моряків та інших політичних в'язнів (48%).

Ще 46% назвали подією року вибори президента України (44%), до даним опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

Діджиталізація і турборежим: нові слова в політичному житті УкраїниТурборежим, діджиталізація, монокоаліція, держава в смартфоні – які нові слова з'явилися в політичному житті України в 2019 році.

Крім того, кожен п'ятий вважає подією року відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі в нормандському форматі (Україна, Росія, Німеччина, Франція). 15% - вибори до Верховної Ради, 13% - вихід збірної України з футболу у фінальну частину Чемпіонату Європи з футболу 2020 року. Кожен десятий - зміцнення курсу гривні.

Дослідження проводилося 13-17 грудня 2019 року серед населення у віці від 18 років серед 2500 респондентів методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Нагадаємо, майже половина українців назвали політиком 2019 року президента Володимира Зеленського.

Раніше Time назвав «Людиною року» Грету Тунберг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: