Зеленський закликав мережі АЗС знизити ціни на бензин

Читать на русском
За словами президента, АЗС мають відреагувати на зміцнення курсу валюти і тим самим зменшити вартість ціни на бензин.

Глава держави Володимир Зеленський під час наради з представниками компаній-учасниць паливного ринку, нафто- і газодобувної галузі та мереж автозаправних станцій, обговорив зниження цін на паливо на українських АЗС та питання детінізації ринку.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента в понеділок, 23 грудня.

За словами президента, АЗС мають відреагувати на зміцнення курсу валюти і тим самим зменшити вартість ціни на бензин.

Ціни на пальне: чому подорожчав автогаз і чого чекати до кінця рокуУ профільних комітетах Верховної ради України обговорюється зміна податкового навантаження на нафтопродукти, що передбачає різке зростання ставок акцизів на автогаз.

«Ми звертаємося до вас із пропозицією більш активно відреагувати на зміцнення курсу і зменшити відповідно ціну на бензин. Не надати знижки, а (зменшити ціну. - ред.) на табло», - заявив Зеленський.

У той же час, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Сергій Николайчук зазначив, що останнім часом ціни на бензин і дизельне паливо почали знижуватися. Також спостерігається тенденція зміцнення курсу гривні, тому паливо буде продовжувати дешевшати.

Представники компаній - учасниць паливного ринку зі свого боку відзначили проблему нелегальних АЗС. За їхніми даними, майже 25% автозаправних станцій працюють поза законом. Також діють нелегальні нафтопереробні заводи.

Зеленський пообіцяв активно боротися з нелегальним ринком і вже на початку наступного року провести нараду з керівниками правоохоронних органів на цю тему.

«Ми готові допомогти. Якщо у вас є дані по областям - надайте нам. З нелегалами ми розберемося... Я вам обіцяю, що з січня, після свят, почнемо дуже жорстко боротися з усіма нелегалами», - зазначив Зеленський.

Раніше парламент відтермінував штрафи за зберігання палива без ліцензії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: