Рада ратифікувала три угоди з ЄІБ та ЄБРР

Читать на русском
Парламент у четвер, 19 грудня, ратифікувала три угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Парламент у четвер, 19 грудня, ратифікувала три угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Зокрема, нардепи 332 голосами ухвалили законопроект №0011 про ратифікацію Гарантійної угоди (проект електрифікації української залізниці «Електрифікація залізничного напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка») між Україною та ЄБРР. Угода була підписана 30 грудня 2017 року у Києві.

Також Рада ратифікувала Фінансову угоду (проект «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України») між Україною та ЄІБ, підписану 9 липня 2018 року у Брюсселі, яка набирає чинності з дати набрання чинності відповідним законопроектом №0014. Ратифікацію підтримали 334 нардепи.

Крім того, парламент ухвалив законопроект №0015 «Про ратифікацію Грантової угоди (проект «Миколаївводоканал» (розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв) за Програмою «E5P» між Україною та Європейським інвестиційним банком». За документ проголосували 344 депутати Ради. Угода була підписана 19 жовтня 2018 року у Києві, вона набере чинності з дати ратифікації.

Нагадаємо, європейські банки виділять Україні 75 млн євро на дороги.

Також ЄБРР профінансує реконструкцію автодороги Київ-Одеса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: