Підсумки роботи Ради: скільки законопроектів ухвалено впродовж тижня

Читать на русском

Незважаючи на те, що у вівторок Верховна рада практично не працювала на тлі обговорення питання з відкриттям ринку землі, народні депутати все одно встигли ухвалити 35 законопроектів і 11 постанов. «Слово і Діло» порахувало підсумки роботи парламенту за цей тиждень у цифрах.

З 11 постанов одна стосувалася внесення змін до календарного плану роботи Ради: депутати скасували пленарний тиждень 20-24 січня, замінивши його на роботу з виборцями. Також було проголосовано постанову про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування відомостей про укладення угоди між Міністерством фінансів України та Спеціальним комітетом кредиторів щодо реструктуризації зовнішнього боргу в 2015 році. Крім того, було ухвалено постанову про кошторис Верховної ради на 2019 рік.

За тиждень Рада проголосувала 35 законопроектів, з них 9 – за основу та 26 – в цілому. У другому читанні був проголосуваний закон про «Пласт» (з пропозиціями президента), Виборчий кодекс (теж з пропозиціями глави держави), внесення змін до Митного кодексу (відтермінування штрафів для «євробляхерів»), закон про ТСК, закон про легалізацію видобутку бурштину тощо.

Цього тижня фракції змогли виконати п'ять програмних обіцянок. «Опозиційна платформа – За життя», «Слуга народу» і «Голос» завдяки голосам за Виборчий кодекс виконали обіцянки започаткувати вибори за пропорційною системою з відкритими списками. Крім того, «Голос» виконав ще дві обіцянки викорінити академічну недоброчесність і гарантувати військовим доступ до всіх військово-медичних установ.

Нагадаємо, докладніше про те, як минув тиждень у Верховній раді, можна прочитати в нашому тексті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: