Верховна рада протягом дня ухвалила 13 законопроектів

Читать на русском

Верховна рада змінила свій календарний план, щоб попрацювати зайвий день у грудні. Головною метою було продовжити дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі. Але, крім цього, народні депутати проголосували ще кілька важливих рішень. «Слово і Діло» порахувало підсумки пленарного дня Ради в цифрах.

Учора, 12 грудня, під час ранкового та вечірнього засідань Рада ухвалила 4 постанови. Серед них – про проведення весняної сесії ПАРЄ в 2020 році. Також була створена тимчасова слідча комісія для здійснення контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів у 2017-2018 роках.

За день народні депутати проголосували 13 законопроектів: 5 – за основу та 8 – в цілому. В цілому, зокрема, був ухвалений законопроект «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Також народні депутати схвалили внесення змін до Кодексу законів про працю України. Зміни закріплюють новий механізм застосування штрафних санкцій: якщо роботодавець порушив законодавство вперше, до нього буде застосовуватися письмове попередження.

Крім того, Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду». Ухвалення цього закону – одна з останніх умов, які Україна повинна виконати для початку переговорів з Європейським союзом про «промисловий безвіз» (спрощений експорт промислових товарів без додаткової сертифікації).

В цілому депутати проголосували закон про моніторинг, звітність та верифікацію викидів парникових газів. Він спрямований на виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, Європейським співтовариством з атомної енергетики та їх країнами-членами.

Нагадаємо, в нашому матеріалі можна прочитати, що відбувалося під час останнього пленарного тижня у парламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: