Стали відомі деталі американських санкцій проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Американська влада має намір влаштувати «списку санкцій трюк» і запровадити обмеження проти компаній, що беруть участь в будівництві газопроводу Північний потік-2.

Американська влада має намір влаштувати «списку санкцій трюк» і запровадити обмеження проти компаній, що беруть участь в будівництві газопроводу «Північний потік-2».

Таким чином, реалізація проекту може виявитися під загрозою, пише 1 грудня німецький таблоїд Bild з посиланням на джерела в сенаті США.

За даними видання, рестрикції торкнуться міжнародних компаній - їм заборонять брати участь в американському бізнесі. Зокрема, під удар може потрапити швейцарська компанія Allseas Group, що спеціалізується на укладанні підводних трубопроводів і підводному будівництві, а також низці фірм з Німеччини.

Імовірно, обмежувальні заходи стануть частиною закону про військовий бюджет США на 2020 рік, а сам документ може бути прийнятий до кінця поточного року. Оскільки газопровід буде запущений вже в 2020 році, на прийняття більш масштабного законопроекту у американської влади часу немає, тому санкції довелося включити в військовий бюджет.

Про намір Вашингтона ввести санкції раніше в листопаді попереджав голова сенатського комітету у закордонних справах Джим Ріш. Він зазначав, що велика частина газопроводу вже побудована і у США залишається все менше можливостей протистояти проекту. Тому американський уряд має намір під загрозою закриття переконати компанії вийти з будівництва.

У німецькій компанії Wintershall Dea обіцяли добудувати газопровід до кінця поточного року. За словами віце-прем'єра Росії Дмитра Козака, «Північний потік - 2» запустять в середині 2020 року. На даний момент роботи завершені на 80%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: