Зеленський хоче скасувати заставу підозрюваним у корупції

Читать на русском
Президент Зеленський вважає, що застава дає можливість ухилитися від кримінального переслідування.

Президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну раду законопроект №2620 «Про особливості визначення розміру застави при обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за скоєння тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину».

Про це сказано на сайті Верховної ради.

Відповідно до законопроекту пропонується доповнити ч. 4 ст. 183 Кримінального процесуального кодексу пунктом, який дозволить не визначати розмір застави при обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справах щодо тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину. На думку Зеленського, застава дає можливість ухилитися від кримінального переслідування.

Законопроект був направлений у Верховну раду 18 грудня та визначений як невідкладний. На даний момент законопроект направлений на розгляд комітету ВР з питань правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, 16 жовтня депутати Ради проголосували в другому читанні за законопроєкт № 1008 - президентський проєкт судової реформи. Про плюси і мінуси нового законодавства «Слово і Діло» поговорило з юристами.

Також ми писали, як голосували нардепи за судову реформу Зеленського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: