Зеленський підписав закон про викривачів корупції

Читать на русском
Завданням документу є вдосконалення законодавства України в сфері захисту викривачів корупції з метою його узгодження з міжнародними стандартами та кращими практиками.

Президент України Володимир Зеленський схвалив закон «Про внесення змін до закону «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції».

Про це пише пресслужба ОПУ в середу, 13 листопада.

Завданням документу є вдосконалення законодавства України в сфері захисту викривачів корупції з метою його узгодження з міжнародними стандартами та кращими практиками.

Цей закон визначає правовий статус викривачів - людей, які повідомили про вчинення корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення, а також встановлює права, гарантії та механізми захисту цих осіб і осіб, прирівняних до них.

Також закон встановлює умови для розкриття інформації про корупцію, нормує порядок розкриття інформації викривачем корупції, звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення, а також забезпечення державного захисту викривачів корупції, зокрема захисту їхніх трудових прав.

«Закон дозволить створити нову ефективну систему запобігання корупції на основі міжнародних стандартів, що сприятиме зниженню рівня корупції в державі, а отже - розвитку економіки і зростанню добробуту громадян», - йдеться в повідомленні пресслужби.

Раніше президент доручив ліквідувати корупцію в сфері містобудуванні.

Також нагадаємо, Гончарук розповів, як будуть боротися з корупцією в земельній сфері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: