Поліція прокоментувала результати розслідування у справі про вбивство Шеремета

Читать на русском
У поліції розповіли, як проходили експертизи у справі вбивства Павла Шеремета і запевнили, що інформація про можливі протиріччя результатів деяких експертиз не відповідає дійсності.

У поліції розповіли, як проходили експертизи у справі вбивства Павла Шеремета і запевнили, що інформація про можливі протиріччя результатів деяких експертиз не відповідає дійсності.

Про це у вівторок, 17 грудня, повідомляє пресслужба Нацполіціі.

«Експерт з Великобританії Іван Бірч ще до призначення експертизи визначав, чи придатне для дослідження відео, вилучене з камер спостереження на місці вибуху авто Павла Шеремета. Для проведення цього аналізу йому надали обмежений фрагмент відео. Переглянувши його, Бірч попередньо припустив, що всі зображені жінки на відео можуть бути однією і тією ж особою», - йдеться в повідомленні.

За даними Нацполіціі, коли слідчі отримали достатню кількість відеозаписів з кількох камер, на яких були зафіксовані можливі організатори і виконавці злочину, призначили необхідні експертизи. Проводили їх фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, які офіційно залучили до досліджень Івана Бірча.

В офіційних висновках експерти вказують на те, що на записах фігурували різні жінки. Ці результати досліджень долучені до матеріалів кримінального провадження і стали частиною доказової бази.

Слідчі Нацполіціі надали стороні захисту дозвіл на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження в частині, що не зашкодить досудовому розслідуванню вбивства.

Як повідомлялося, підозру у вбивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугар, волонтеру і дитячому хірургу Юлії Кузьменко, музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку, всі вони затримані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: