ГПУ просить заарештувати підозрювану у вбивстві Шеремета без права застави

Читать на русском
ГПУ просить Печерський районний суд Києва обрати запобіжним заходом для підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко утримання під вартою без права на заставу.

ГПУ просить Печерський районний суд Києва обрати запобіжним заходом для підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко утримання під вартою без права на заставу.

Про це Українським новинам повідомив її адвокат Влад Добош.

«Утримання під вартою без альтернативи», - сказав він.

За його словами, клопотання внесла Генпрокуратура, копія якого є і у нього.

Зараз адвокат вивчає клопотання.

Як повідомлялося, 12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру низці фігурантів справи. У той же день було проведено брифінг за участю керівництва Нацполіціі, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому були частково розкриті проміжні результати розслідування і названі імена підозрюваних у вбивстві.

Підозру у вбивстві Шеремета висунуто трьом особа військовій медсестрі Яні Дугар, волонтерці і дитячій лікарці Юлії Кузьменко, а також музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку, всі вони затримані. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані за іншою справою, але є фігурантами справи про вбивство Шеремета.

Слідство вважає Антоненко організатором, а Кузьменко - безпосереднім виконавцем вбивства Шеремета.

Правоохоронці назвали основним мотивом вбивства Шеремета спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

Нагадаємо, відомого журналіста Павла Шеремета вбили вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва, підірвавши автомобіль, в якому він перебував.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: