У МВС уточнили, чому в справі Шеремета троє підозрюваних

Читать на русском
Шевченко уточнив, що в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета підозра оголошено трьом особам, а не п'яти, як раніше повідомили в поліції.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко уточнив, що в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета підозра оголошено трьом особам, а не п'яти, як раніше повідомили в поліції.

За словами Шевченка, підозри вручені Яні Дугаров, Юлії Кузьменко та Андрію Антоненко. Про це він розповів в ефірі «Громадського».

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський запевнив, що вбивць Павла Шеремета буде знайденоСказано 23 липня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Ветерани АТО Інна та Владислав Грищенко, відомі по позивним Пума і Буча, на даний момент не мають процесуального статусу у справі Шеремета.

Шевченко також допустив, що в майбутньому подружжя Грищенко можуть стати підозрюваними, якщо на це будуть підстави.

Нагадаємо, суд заарештував Антоненка, якого підозрюють у вбивстві Шеремета.

Також Печерський райсуд міста Києва арештував Юлію Кузьменко, яку підозрюють у виконанні вбивства журналіста Павла Шеремета. Ще одну підозрювану Яну Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт до 8 лютого 2020 року.

Згідно з даними слідства, затриманий Андрій Антоненко вирішив створити групу, щоб в її складі скоїти вбивство Шеремета. Надалі він привернув до організації Кузьменко, військовослужбовця за контрактом Яну Дугарь та інших людей. У підозрі відзначається, що діяльність групи здійснювалася з чітким розподілом функцій, а Антоненко був її керівником.

Павло Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в Києві. Машину, в якій він їхав, підірвали.

Слідчі розробляють чотири версії вбивства Шеремета: професійна діяльність, особиста неприязнь, дестабілізація ситуації в країні, а також помилковий напад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: