В Єврокомісії назвали дату тристоронніх переговорів щодо газу

Читать на русском
Черговий раунд тристоронніх консультацій щодо газу в форматі Росія – ЄС – Україна на міністерському рівні пройде 19 грудня.

Черговий раунд тристоронніх консультацій щодо газу в форматі Росія – ЄС – Україна на міністерському рівні пройде 19 грудня.

Про це повідомив у вівторок у Twitter колишній заступник голови Єврокомісії (ЄК) щодо Енергосоюзу Марош Шефчович, який, як очікується, представить ЄК на майбутній зустрічі.

«З нетерпінням чекаємо наступного раунду тристоронніх консультацій на політичному рівні в цей четвер, 19 грудня», - написав він. Марош Шефчович підкреслив, що «настав час надіслати позитивний сигнал ринкам і споживачам».

Раніше представники РФ і України провели двосторонні переговори щодо газу. Одна зустріч пройшла 28 листопада у Відні, в ній брали участь міністр енергетики Росії Олександр Новак, міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель, голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, керівники «Нафтогазу» й компанії «Оператор газотранспортної системи України».

Зазначалося, що сторони обговорили російсько-українське співробітництво в газовій сфері, «врегулювання взаємних претензій щодо виконання контрактів, умови транзиту російського газу в Європу з 2020 року, перспективи прямої закупівлі російського газу для споживачів України».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: