Транзит газу через територію України перевищив 80 млрд кубів

Читать на русском
З початку року Україна імпортувала 14 млрд куб. м газу. Це на 38% більше від минулорічного обсягу.

Обсяги транспортування газу по території України з Росії в європейські країни і Молдову за січень - листопад 2019 року становили 81,5 млрд куб. м, що 2,3 млрд куб. м або на 3% більше, ніж у минулому році.

Про це повідомляє пресслужба «Укртрансгазу» в середу, 11 грудня.

Відзначається, що за 11 місяців у підземні газосховища (ПСГ) закачано 13,1 млрд куб. м газу, що на 34% більше, ніж за такий же період минулого року. При цьому відбір з ПСГ склав 6,2 млрд куб. м газу, що менше на 26%.

Станом на 1 грудня в ПСГ накопичено 20,7 млрд куб. м газу, що перевищує аналогічний показник за 2018 рік на 29%.

Що стосується імпорту, то в Укртрансгазі відзначають, що вже протягом 1475 днів Україна не імпортує газ для своїх потреб з Росії.

«За цей період обсяги газу надходили виключно з країн ЄС. З початку 2019 року в Україну імпортовано 14 млрд куб. м», - заявили в компанії і додали, що це на 38% більше від минулорічного обсягу за 11 місяців.

Надходження від видобутку газу в ГТС на 1 грудня, порівняно з 2018 роком, залишилося на такому ж рівні - 18,9 млрд куб. м.

Минулого тижня повідомлялося, що «Газпром» збільшив транзит газу через територію України практично до максимуму - 302 млн кубометрів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що на зустрічі з Володимиром Путіним у Парижі питання транзиту газу було розблоковане. Україна і Росія домовилися продовжувати переговори з газового питання.

Пізніше в Кремлі спростували слова Зеленського і підкреслили, що питання продовження договору про транзит газу і врегулювання претензій у Стокгольмському арбітражі залишається відкритим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: