У Судаку затримали кримського татарина

Читать на русском
Кримського татарина Сеяра Емірова затримали в анексованому Криму за пост, який він опублікував у соціальній мережі Вконтакте ще в 2013 році.

Кримського татарина Сеяра Емірова затримали в анексованому Криму за пост, який він опублікував у соціальній мережі Вконтакте ще в 2013 році.

Про це з посиланням на громадського захисника Сейтосмана Каралієва повідомляє «Кримська солідарність» у вівторок, 2 липня, пише «Слово і Діло».

Кримськотатарська багатовекторність: представники корінного народу відразу в п'яти спискахВперше за 28 років представників кримських татар включили одразу до списків п'яти партій, три з яких мають шанс на проходження до парламенту.

«2 липня 2019 року, в Криму в місті Судак затриманий кримський татарин, Еміров Сеяр Абдурашитович 06.03.1993 р.н, за публікацію в соціальних мережах, як правопорушення йому ставиться стаття 20.29 КоАП», - сказано в повідомленні.

У даній статтею йдеться про виробництво і поширення екстремістських матеріалів.

Кримська солідарність вказує, що в понеділок додому до Емірова приходили співробітники поліції, «але так як у них не було постанови на затримання, Еміров відмовився проїхати із ними, а вже сьогодні його затримали біля будинку батьків».

Раніше окупанти влаштували обшук у кримських татар 19 червня.

Також нагадаємо, посольство США закликало Росію припинити арешти кримських татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: