Зведення ООС: нові обстріли, є поранені

Читать на русском
16 грудня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення.

16 грудня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстріляв наші підрозділи із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, інформує штаб ООС.

У МЗС України назвали число жертв війни на ДонбасіПонад 14 тисяч людей загинули за п'ять років війни і понад 40 тисяч постраждали. Кількість переселенців перевищила позначку в півтора мільйона.

Один обстріл позицій українських захисників зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»:

неподалік Кримського – з мінометів калібру 82 мм було випущено 20 мін; В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «» «Схід» російські окупаційні війська здійснили чотири обстріли: поблизу Верхньоторецького – з гранатометів різних систем та іншої стрілецької зброї; поряд Шахти Бутівка – з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; в районі населеного пункту Павлопіль – з мінометів калібру 82 мм; неподалік Широкиного – з 82 мм мінометів було випущено 10 мін.

Вчора, 16 грудня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення.

З початку цієї доби російські окупаційні війська один раз обстрілювали наші позиції. Неподалік Новолуганського ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Втрат з нашого боку немає.

Нагадаємо, очільник Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що нове перемир'я на Донбасі буде оголошено 20 або 21 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: