Карта ООС: ситуація на сході України на 16 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 16 грудня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим припинення вогню на лінії бойового зіткнення.

Загалом за вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України наші захисники перебували під ворожим вогнем 7 разів. При цьому окупанти щоразу прицільно застосовували гранатомети різних систем, та лише двічі також великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Ворог вів вогонь в районах н.п. Луганське, Хутір Вільний, Кримське, Світлодарськ, Зайцеве та Лебединське.

Захисники України декілька разів вели адекватний вогонь у відповідь зі штатного легкого піхотного озброєння.

Як вже інформував прес-центр Штабу ООС, протягом 15 грудня, на лінії бойового зіткнення двоє наших захисників отримали поранення. Воїнів було евакуйовано до медичних закладів.

Обстановка на сьогодні, 16 грудня

Від початку поточної доби станом на 12:00, за наявною інформацією, збройних провокацій на лінії бойового зіткнення з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: