В ОБСЄ зафіксували зменшення кількості порушень «тиші» на Донбасі

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЕ зафіксувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі на вихідних.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЕ зафіксувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі на вихідних.

Так, у період із вечора 13 до вечора 14 грудня в Донецькій області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, водночас зафіксувавши більше вибухів (приблизно 245), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 230 вибухів). Приблизно дві треті порушень режиму припинення вогню, зокрема більшість вибухів, зафіксовано в нічний час поблизу Світлодарська та Чермалика, сказано у звіті СММ ОБСЕ.

У МЗС України назвали число жертв війни на ДонбасіПонад 14 тисяч людей загинули за п'ять років війни і понад 40 тисяч постраждали. Кількість переселенців перевищила позначку в півтора мільйона.

Із вечора 14 до вечора 15 грудня Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також менше вибухів (190), якщо порівнювати з попередньою добою.

У період із вечора 13 до вечора 14 грудня в Луганській області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зокрема зафіксувавши 4 вибухи, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, коли Місія зафіксувала 1 вибух невизначеного походження.

Із вечора 14 до вечора 15 грудня Місія констатувала відсутність вибухів та зафіксувала 2 постріли зі стрілецької зброї в районах на південний схід від Золотого-4.

Нагадаємо, очільник Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що нове перемир'я на Донбасі буде оголошено 20 або 21 грудня.

Як відомо, 16 грудня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: