Бойовики перешкоджають роботі ОБСЄ Донбасі - СЦКК

Читать на русском
На окупованому Донбасі бойовики не пускають представників СММ ОБСЄ в тому числі й до ділянок розведення сил і засобів.

На окупованому Донбасі бойовики не пускають представників СММ ОБСЄ в тому числі й до ділянок розведення сил і засобів.

Про це заявляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі, повідомляється на сторінці пресцентру штабу ООС у Facebook.

Домовленості щодо Донбасу: що реально виконати, і хто став нашим союзникомПрессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що наступна зустріч у Нормандському форматі, ймовірно, пройде в Берліні.

«Мандат СММ передбачає вільний і безпечний доступ представників СММ ОБСЄ по всій території України. Всі підписанти Комплексу заходів із виконання мінських домовленостей погодилися з необхідністю вільного та безпечного доступу, а також із тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням», - сказано в повідомленні.

Однак українська сторона відзначає, що збройні формування в окремих районах Донецької і Луганської областей щодня відмовляють СММ у доступі на непідконтрольні уряду України території і до ділянок розведення сил і засобів.

За даними звіту СММ ОБСЄ від 13 грудня 2019 року представники збройних формувань Російської Федерації двічі затримували патрулі Місії, на блокпосту приблизно в 2,5 км на північ від ділянки розведення в районі н.п. Петровське дозволили патрулю Місії проїхати тільки після 20 хвилин очікування; на блокпосту на захід від н.п. Верхньошироківського тільки після приблизно години очікування.

Раніше ООН направила гумдопомогу на окупований Донбас.

Також нагадаємо, ООН озвучила кількість жертв бойових дій на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: