До Конгресу США внесли законопроект про порушення прав вірян Росією в Криму та на Донбасі

Читать на русском
Конгресмени США з Гельсінкської комісії внесли до Конгресу законопроект про підтримку свободи віросповідання на території України.

Конгресмени США з Гельсінкської комісії внесли до Конгресу законопроект про підтримку свободи віросповідання на території України.

Про це повідомляється на сайті комісії.

Автори законопроекту зазначають, що Росія переслідує мирні релігійні громади в окупованому Криму і на окупованому Донбасі агресивніше, ніж на території Росії. Отже, РФ порушує міжнародне гуманітарне право і міжнародні зобов’язання щодо поваги і захисту релігійних свобод.

«Понад п’ять років Росія незаконно окуповує Крим і контролює частину Донбасу збройними формуваннями, якими вона командує. Службовці і найманці Кремля викрадають, заарештовують і катують людей у цих регіонах за їх віру. Російські чиновники винні в цьому, і цей законопроект допоможе притягти їх до відповідальності», — повідомив один із конгресменів.

Порушення здебільшого спрямовані проти Православної Церкви України, Української Греко-католицької Церкви, протестантів і Свідків Єгови.

Згідно із законопроектом президент США зобов’язаний брати до уваги порушення прав вірян Росією при ухваленні рішення, чи вносити країну до переліку країн, дії яких викликають особливе занепокоєння в цій сфері.

Нагадаємо, Євросоюз констатував погіршення ситуації з правами людини в Криму.

Також правозахисники повідомили, що російські окупаційні сили вчиняли проти кримських татар і етнічних українців, зокрема, фізичне насильство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: