Підрахували, скільки журналістів було вбито в світі з початку 2019 року

Читать на русском
З початку 2019 року в 26 країнах світу були вбиті 75 співробітників ЗМІ. Про це йдеться у щорічній доповіді неурядової організації Press Emblem Campaign.
Ілюстративне фото.

З початку 2019 року в 26 країнах світу були вбиті 75 співробітників ЗМІ. Про це йдеться у щорічній доповіді неурядової організації Press Emblem Campaign (PEC), опублікованій у Женеві.

Відзначається, що з початку року 75 журналістів були вбиті у 26 державах, що менше порівняно з попереднім роком, коли загинули 113 осіб.

Яким ЗМІ довіряють українці: майже половина вірить телебаченнюУкраїнському телебаченню довіряє майже половина українців, а російському - лише 7% опитаних. При цьому на сході країни російській пропаганді все ще вірять 20% українців

В організації нагадали, що в 2019 році багато журналістів отримали поранення, були поміщені під варту, отримували погрози і стали жертвами нападів.

Лідерами за кількістю жертв у 2019 році стали: Мексика (13 загиблих), Афганістан (8) і Пакистан (8).

Далі йдуть Сирія (6), Гондурас (5) і Філіппіни (4). Серед країн, де зафіксовано загибель журналістів, названі також Україна, Великобританія, Індія, Бразилія, Гаїті, Індонезії та інші.

За даними PEC, за минулі десять років були вбиті 1174 працівники ЗМІ.

Нагадаємо, в Україні зафіксували 65 нападів на журналістів з початку року.

Amnesty International закликала Україну покарати винних в нападах на активістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: