Amnesty International закликає Україну покарати винних у нападах на активістів

Читать на русском
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликає українську владу притягти до відповідальності винних у нападах на громадських активістів, правозахисників і журналістів.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликає українську владу притягти до відповідальності винних у нападах на громадських активістів, правозахисників і журналістів.

Як пише «Слово і Діло», про це зазначено в звіті організації за 2018 рік, передають Українські Новини.

Луценко відреагував на побиття поліцією активіста на ПодоліГенпрокурор України Юрій Луценко заявив, що за фактом побиття лежачої людини поліцією під час затримання активістів на Подолі готується підозра.

«Ті, хто підозрюється в причетності до насильства, повинні бути притягнуті до відповідальності в ході справедливого судового розгляду», - сказано в ньому.

Amnesty International звинувачує українську владу в тому, що вона не змогла запобігти або розслідувати численні порушення прав людини, скоєні в 2018 році, через що створюється атмосфера безкарності в суспільстві.

У звіті наголошується, що такий стан справ провокує нові напади на правозахисників політичних опонентів та представників різних етнічних груп.

Також в Amnesty International відзначають тиск на незалежних журналістів і проросійські ЗМІ в вигляді погроз і позбавлення ліцензій на мовлення.

Крім того, організація відзначає погіршення ситуації з правом на свободу вираження поглядів, мирні зібрання в анексованому Росією Криму та окупованих територіях Донбасу.

Amnesty International заявляє, що українська влада повинна забезпечити неупереджене розслідування всіх випадків дискримінації та насильства.

Як повідомляли Українські Новини, Нацполіції розслідують правомірність дій поліцейських при затриманні активістів на Подолі в Києві.

Перед цим поліція відпустила всіх затриманих на Контрактовій площі в Києві активістів.

9 лютого в Києві поліція затримала 40 осіб при спробі штурму управління Національної поліції в Подільському районі Києва.

Пізніше Генпрокуратура відкрила справи на поліцейських за перевищення повноважень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: