Рада ухвалила останній закон для «промислового безвізу» з ЄС

Читать на русском
Парламент схвалив закон №2172 про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які необхідні для промислового безвізу з ЄС.

Парламент схвалив закон №2172 про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які необхідні для «промислового безвізу» з ЄС.

За прийняття документа в другому читанні і в цілому проголосували 277 народних депутатів, передає сайт ВР.

Зокрема, зміни стосуються зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду.

Ухвалення відповідного закону є однією з останніх умов, які має виконати Україна для початку переговорів з ЄС про підписання перших договорів про введення «промислового безвізу», тобто спрощеного експорту промислових товарів з України в ЄС без додаткової сертифікації.

«Законом вводяться норми, спрямовані на зменшення корупційних ризиків в діяльності посадових осіб під час здійснення перевірок, посилення захисту споживачів та інших громадських інтересів в разі виявлення на ринку нехарчової продукції, яка є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам», - повідомили в пресслужбі Верховної ради.

Законом також виконання зобов'язань України в сфері європейської інтеграції, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, наводиться чинне законодавство України в сфері державного ринкового нагляду у відповідність до вимог законодавства Європейського Союзу.

Раніше Рада створила ТСК з розслідування вбивства Гандзюк.

Також нагадаємо, Рада направила 200 млн на будівництво «Охматдиту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: