Військовий комітет НАТО проведе засідання в Україні

Читать на русском
Воно відбудеться на базі Національної академії сухопутних військ, заявив начальник академії генерал-лейтенант Павло Ткачук у Facebook, в середу, 11 грудня.

Військовий комітет НАТО запланував засідання в Україні на березень 2020 року.

Воно відбудеться на базі Національної академії сухопутних військ, заявив начальник академії генерал-лейтенант Павло Ткачук у Facebook, в середу, 11 грудня.

Як формується бюджет НАТО та скільки витрачають на оборону країни-члени АльянсуНайбільше грошей на фінансування НАТО витрачає США, а європейські країни-члени Альянсу планують довести свої витрати на оборону до 2 відсотків ВВП.

«Отримав інформацію від Місії України при НАТО про те, що в кінці березня наступного, 2020 року на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та підпорядкованих військових частин відбудеться виїзне засідання Військового комітету НАТО», - написав чиновник.

За його словами, для академії це особлива честь та величезна відповідальність.

«Колектив академії приступив до підготовки цього найважливішого заходу міжнародного співробітництва України та її Збройних Сил, щоб гідно представити нашу країну», - додав Ткачук.

Членами Військового комітету є начальники генеральних штабів (головнокомандувачі) збройних сил країн-членів НАТО, які збираються не рідше трьох разів на рік.

Військовий комітет також проводить засідання з особливими партнерами (Україна, Грузія). У 2019 відбулося два засідання комітету в форматі з Україною.

Раніше саміт НАТО ухвалив заяву щодо РФ.

Також нагадаємо, Столтенберг підтвердив перспективу вступу України до НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: