На сайті ВР опублікували не той текст заяви про курс на НАТО – Чернєв

Читать на русском

Чернєв повідомив, що через технічну помилку на сайті ВР опублікували не той текст заяви про курс на НАТО, який ухвалили парламентарі у вівторок.

Нардеп від партії «Слуга народу», голова Постійної делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв повідомив, що через технічну помилку на сайті ВР опублікували не той текст заяви про курс на НАТО, який ухвалили парламентарі у вівторок.

Йдеться про проєкт постанови №2327.

За словами нардепа, на сайті Ради зараз опубліковано старий текст заяви.

Як відомо, в опублікованій на сайті версії заяви зазначається, що Верховна рада закликає президента «забезпечити підготовку та подання у грудні 2019 року до Північноатлантичної ради НАТО та Генерального секретаря НАТО звернення про підтвердження наміру України отримати План дій щодо членства в НАТО».

У версії, що оприлюднив Чернєв, такий пункт відсутній.

В оновленому варіанті український парламент висловлює вдячність Північноатлантичній раді НАТО за візит в Україну у жовтні 2019 року та підтримку євроатлантичних прагнень України.

Також ВР закликає Парламентську асамблею НАТО розглянути на пленарній сесії у травні 2020 року питання звернення до глав держав та урядів НАТО щодо надання Україні ПДЧ.

Окрім цього, депутати закликають парламенти країн-членів НАТО «звернутись до міністрів закордонних справ своїх країн з пропозицією прискорити надання Україні Плану дій щодо членства».

У двох версіях проєкту постанови нагадується, що Україна є фактично східним кордоном Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, Верховна рада підтримала заяву депутатів фракції «Європейська солідарність«, за якою Україна у грудні цього року має звернутися до парламентів країн-членів НАТО за Планом дій щодо членства в Альянсі.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Україні немає сенсу подавати заявку про План дій щодо членства, тому що вона має низку інших інструментів для співпраці з Альянсом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: