Запуск «Північного потоку-2» перенесли

Читать на русском
Компанія-оператор газопроводу Північний потік-2 визнала, що на його спорудження знадобиться більше часу, ніж заявлялося раніше.

Компанія-оператор газопроводу Північний потік-2 визнала, що на його спорудження знадобиться більше часу, ніж заявлялося раніше.

Про це пише в понеділок, 9 грудня, DW.

«Ми запланували, що в найближчі місяці завершимо проект згідно з усіма правовими і технічними нормами», - зазначили в компанії.

Однак точну дату завершення будівництва трубопроводу так і не назвали. Раніше планувалося до кінця 2019 року ввести об'єкт в експлуатацію.

На цей момент прокладено вже 2,1 тисячі кілометрів труб двох ниток газопроводу. Ще залишилося прокласти близько 300 кілометрів. Планується, що після введення в експлуатацію цього газопроводу щороку буде транспортуватися з Росії до Німеччини 55 млрд кубометрів газу.

Приблизно така ж кількість газу щороку з Росії надходить по газопроводу Північний потік-1, введеному в експлуатацію раніше.

Як повідомлялося, Сенат США включив санкції проти Північного потоку-2 у законопроект про оборонний бюджет на 2020 рік.

Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що США готують санкційний трюк проти російського газопроводу Північний потік-2. У підсумку реалізація проекту може виявитися під загрозою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: