Росію відсторонили від участі в міжнародних турнірах на 4 роки

Читать на русском
Виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) позбавив Росію права участі у великих міжнародних спортивних заходах на чотири роки.

Виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) позбавив Росію права участі у великих міжнародних спортивних заходах на чотири роки.

Таке рішення було ухвалено на засіданні виконавчого комітету агентства 9 грудня.

«Рекомендація комітету щодо відповідності була схвалена одноголосно», - повідомляє пресслужба організації.

Виконком заборонив РФ приймати міжнародні турніри і подавати заявки на їх проведення протягом найближчих чотирьох років, а також позбавив Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) статусу відповідності.

Крім того, російським держслужбовцям і керівництву Олімпійського і Паралімпійського комітетів РФ (ОКР і ПКР) заборонено відвідувати міжнародні спортивні змагання.

У РУСАДА прокоментували, що рішення WADA набуде чинності через 21 день або після розгляду апеляції в Спортивному арбітражному суді (CAS). Російських спортсменів і тренерів допустять до змагань, якщо вони доведуть, що не порушували кодексів WADA. При цьому брати участь вони будуть під нейтральним прапором.

Передбачається, що тепер Міжнародний олімпійський комітет (МОК) проводитиме допуск росіян відповідно до спеціальних критерій, як це було перед зимовими Олімпійськими іграми-2018 в Пхьончхані. Тоді в змаганнях змогли взяти участь не всі спортсмени, а допущеним росіянам було заборонено демонструвати національні символи.

Нагадаємо, на Олімпіаді, що тривала в Південній Кореї, російську олімпійку дискваліфікували за допінг.

Спійманого на допінгу в Пхьончхані росіянина Крушельницького позбавили медалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: