У РФ винесли вирок ексміністру транспорту України

Читать на русском
У РФ винесли вирок екснардепу України, колишньому міністру транспорту і зв'язку України Миколі Рудьковському.

У РФ винесли вирок екснардепу України, колишньому міністру транспорту і зв'язку України Миколі Рудьковському.

Про це пише Інтерфакс у понеділок, 9 грудня.

«Призначити Рудьковському покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму», - йдеться у вироку судді Мосміськсуду Олени Поспєлової.

Згідно з матеріалами справи в червні 2014 року Рудьковський разом із «невстановленими активістами української націоналістичної організації «Правий сектор» і футбольними фанатами брав участь у нападі на російське посольство в Києві, «при цьому використовувалися палиці, ломи, сокири і каміння». Також з вироку випливає, що МЗС Росії внаслідок нападу було завдано збитків на суму близько 15 мільйонів рублів.

Російське слідство і суд визнали, що метою нападу «було ускладнення міжнародних відносин РФ з Україною та іншими державами, репутаційна шкода та міжнародна ізоляція Росії».

Український ексдепутат і ексміністр був визнаний винним у нападі на установу, яка користується міжнародним захистом, із метою ускладнення міжнародних відносин (ч.2 ст.360 КК РФ).

Нагадаємо, Рудьковський був заочно арештований у РФ 26 травня 2016 року у справі про напад на російське посольство в Києві.

28 вересня 2018 року він був затриманий у Москві і поміщений під варту.

Адвокати стверджують, що їхній підзахисний не переховувався від слідства і нічого не знав про порушення проти нього кримінальної справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: