Екс-міністру Рудьковському в РФ проводять психіатричну експертизу

Читать на русском
Суд Москви продовжив термін тримання під вартою екс-міністру транспорту і зв'язку України Миколі Рудьковському. Його не відпустили під заставу.

Басманний суд Москви продовжив термін тримання під вартою обвинуваченому в нападі на російське посольство в Києві в 2014 році колишньому депутату Верховної Ради, екс-міністру транспорту і зв'язку України Миколі Рудьковському.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє 23 листопада російський «Інтерфакс».

У Москві заарештували екс-міністра України – ЗМІСуд заарештував колишнього міністра транспорту України Миколу Рудьковського за кидок каменю в посольство РФ у Києві.

«Клопотання слідчого задовольнити. Продовжити щодо Рудьковського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 січня», – оголосила рішення суддя Юлія Сафіна.

Таким чином, суд відмовив захисту, який пропонував відпустити колишнього чиновника під заставу в 10 мільйонів рублів.

Судовий розгляд проходило без участі обвинуваченого, який із 6 листопада перебуває на стаціонарній комплексній психіатричній експертизі в інституті ім. Сербського.

Рудьковського звинувачують у нападі на установу, яка користується міжнародним захистом, з метою провокації війни чи ускладнення міжнародних відносин (ч. 2 ст. 360 КК РФ).

За даними російського слідства, 14 червня 2014 року Рудьковський, діючи в групі з членами «Правого сектору», брав участь у псуванні майна посольства Росії в Києві, яке закидали камінням, яйцями, фарбою. Збиток, завданий будівлі, оцінили в 15 мільйонів рублів.

За словами адвокатів, Рудьковський частково визнає провину. Зокрема, він визнає, що кинув один камінь у будівлю посольства, який у підсумку не долетів. Разом із тим, стверджують його захисники, екс-депутат був змушений зробити це «під тиском натовпу», тому кваліфікацію «в складі групи» він заперечує.

Рудьковський був заочно арештований у РФ 26 травня 2016 року в справі про напад на російське посольство в Києві.

28 вересня 2018 року його затримали в Москві й помістили під варту.

Адвокати стверджують, що їхній підзахисний не переховувався від слідства й нічого не знав про порушення проти нього кримінальної справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: