У Москві заарештували екс-міністра України – ЗМІ

Читать на русском
Суд заарештував колишнього міністра транспорту України Миколу Рудьковського за кидок каменю в посольство РФ у Києві.

У Москві затримали колишнього міністра транспорту України Миколу Рудьковського, який був заочно арештований Басманним судом за напад на російське посольство в Києві.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в понеділок, 1 жовтня, повідомляє агентство міських новин «Москва» з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За його словами, Рудьковський, оголошений у федеральний розшук, був затриманий відповідно до статті КК Росії «Напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом».

За його словами, щодо колишнього міністра, який кинув камінь у посольство Росії в Києві в 2014 році, був обраний запобіжний захід у вигляді арешту.

Раніше повідомлялося, що Рудьковського на початку квітня затримали правоохоронці ОАЕ через підозри в підробці документів, і він до 20-х чисел перебував у місцевій в'язниці.

Пізніше його відпустили, він залишив країну.

Рудьковський у 2006-2007 роках обіймав посаду міністра транспорту та зв'язку України. Російські слідчі порушили щодо чиновника кримінальну справу, а в травні 2016 року Басманний районний суд Москви заочно заарештував Рудьковського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: