Стало відомо, що ВСУ отримують в рамках військової допомоги від США

Читать на русском
ЗСУ у вересні 2019 року в рамках міжнародної допомоги США отримали технічне спорядження на загальну суму понад 97 мільйонів гривень.

ЗСУ у вересні 2019 року в рамках міжнародної допомоги США отримали технічне спорядження на загальну суму понад 97 мільйонів гривень.

Про це йдеться в звіті Міністерства розвитку економіки, який оприлюднила експертна організація StateWatch.

Також наголошується, що Адміністрація Держприкордонслужби отримала від США і країн ЄС комунікаційне обладнання на загальну суму 30,4 млн грн.

Допомога від США включає в себе надання Збройним Силам України мобільних систем освітлення, батарей для роботів розмінування, наборів першої невідкладної медичної допомоги, медичне обладнання.

Крім того, ЗСУ отримали гуманітарну допомогу, а саме: металошукачі, комплекти засобів для розмінування, рукавички захисні для сапера, зарядні пристрої та акумулятори.

«Крім того, за даними Адміністрації Держприкордонслужби, у вересні 2019 року за підтримки Уряду США і ЄС були отримані SPF-модулі, IP-телефони, комутатори, маршрутизатори, пасивні оптичні, вимірювачі-сигналізатори пошукові, ноутбуки, антени, персональні радіаційні детектори , мобільні радіостанції, поясні кріплення для радіостанцій і т.д. на загальну суму 30,4 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Міноборони уклало контракти на 85% допомоги США.

Також повідомлялося, що США готують ще один транш військової допомоги Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: