Суд зобов'язав Пентагон опублікувати документи щодо військової допомоги Україні

Читать на русском
Суд округу Колумбія (США) зобов'язав оборонне відомство країни опублікувати документи, пов'язані з припиненням військової допомоги Україні.

Суд округу Колумбія (США) зобов'язав оборонне відомство країни опублікувати документи, пов'язані з припиненням військової допомоги Україні.

Йдеться в тому числі про матеріали, отримані з адміністративно-бюджетного управління Білого дому.

Документи зажадав Центр за чесність в публічній політиці (Вашингтон), посилаючись на закон про свободу інформації, передає ТАСС. При цьому за рішенням суду частина матеріалів - як мінімум 106 сторінок - повинна бути опублікована до 12 грудня, решта - до 20 грудня.

Документи необхідні, щоб надати громадськості інформацію з питання, яке викликало «стурбованість на національному рівні», зазначила суддя Коллін Коллар-Коттелем.

20 листопада ЗМІ з посиланням на документи Пентагону повідомили, що США не стали переводити Україні $35 млн з $400 млн, виділених в якості військової допомоги. При цьому фінансовий рік в Сполучених Штатах скінчився 30 вересня.

У вересні ЗМІ дізналися про указ Трампа заморозити виділення допомоги Україні через високий рівень корупції в країні і відсутність фінансової підтримки Києву від Європи. Однак Держдепартамент відновив виділення фінансової допомоги, незважаючи на відсутність відповідного указу Трампа, вважаючи, що президент і Білий дім не можуть блокувати виділення коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: