Трамп має намір виділити Україні 250 млн – ЗМІ

Читать на русском
Лідер США Дональд Трамп має намір виділити Україні 250 млн доларів на допомогу в області безпеки і оборони.

Лідер США Дональд Трамп має намір виділити Україні 250 млн доларів на допомогу в області безпеки і оборони.

Про це повідомляє Defense News із посиланням на високопоставленого чиновника Пентагону.

Відзначається, що таку суму Трамп буде пропонувати в проекті бюджету на 2021 фінансовий рік. За словами співрозмовника, йдеться, зокрема, про протитанкові ракети Javelin.

«Ми очікуємо продовження виділення військової допомоги Україні», - підтвердив заступник міністра оборони з питань політики Джон Руд. Одночасно Руд спростував чутки про те, що США нібито заборонили українським військовим використовувати летальну зброю на лінії фронту, назвавши інформацію «неточною».

Скандал навколо Трампа: чи зможе Україна утримати нейтралітетВидання The Washington Post з посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав почати розслідування проти компанії Burisma.

«Якщо Конгрес затвердить і виділить асигнування, ми продовжимо це. Ми припускаємо подальше надання летальної допомоги Україні», - зазначив заступник міністра оборони США Джон Руд.

Видання зазначає, що така заява була незвичною для грудня, оскільки подібні оголошення робляться перед офіційним представленням проекту бюджету Білим домом, як правило, у лютому-березні.

Як відомо, затримка виплати військової допомоги США Україні стала приводом для початку процедури імпічменту президента Дональда Трампа Палатою представників американського Конгресу. Під час відкритих слухань у справі про імпічмент посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд заявив, що заморожування військової допомоги для України з боку США відбулося за вказівкою Трампа, який вимагав почати справу проти колишнього віце-прем'єра Джо Байдена.

Напередодні ввечері стало відомо, що адвокат Трампа приїхав до Києва.

Нагадаємо, Пентагон збільшить фінансування програм в Україні та Грузії після скорочення внесків до колективного бюджету НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: