На Донбасі бойовики збільшують вогневі позиції – ГУР

Читать на русском
На Донбасі командування російських окупаційних військ посилює позиції на передовій. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
Ілюстративне фото.

На Донбасі командування російських окупаційних військ посилює позиції на передовій. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією ГУР, бойовики проводять інтенсивні роботи з вдосконалення фортифікаційного обладнання передових позицій, зокрема, обладнуют нові вогневі позиції.

Замінований Донбас: факти і цифриОдин рік бойових дій призводить до 10 років робіт з розмінування. Навіть якщо війна на Донбасі закінчиться завтра, на розмінування територій піде близько 50 років.

«Противник нарощує мінно-вибухові загородження з використанням заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв. Для виконання завдань щодо встановлення додаткових мінних полів сформовані спеціальні групи з-поміж військовослужбовців окупаційних військ, які попередньо пройшли підготовку в навчальних центрах на території РФ», - повідомили в українській розвідці.

Також повідомляється, що у зв'язку з неузгодженими діями при мінування територій серед бойовиків зросла кількість випадків загибелі.

Нагадаємо, минулої доби, 8 грудня, на Донбасі бойовики сім разів порушували режим припинення вогню.

Як відомо, один із наслідків війни на Донбасі, який Україна буде відчувати роками, – це величезна кількість замінованих територій. За даними ООН, один рік бойових дій призводить до 10 років робіт із розмінування. Навіть якщо війна закінчиться завтра, на розмінування піде близько 50 років. «Слово і Діло» розібралося в проблемі детальніше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: