Бойовики приховують обстріли позицій ООС – ГУР

Читать на русском
Командування збройних формувань Російської Федерації на Донбасі вживають заходів для підвищення рівня приховування обстрілу позицій операції Об'єднаних сил.

Командування збройних формувань Російської Федерації на Донбасі вживають заходів для підвищення рівня приховування обстрілу позицій операції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Динаміка обстрілів сил ООС: кількість обстрілів зменшилась порівняно з жовтнемПісля розведення військ у Петрівському і Золотому по українських позиціях гатили 364 рази, незважаючи на проголошений режим тиші.

Згідно з даними розвідки, бойовики проводять приховані для моніторингової місії ОБСЄ обстріли, щоб викликати відкриття вогню у відповідь з метою дискредитації українських військових.

«Супротивником вдосконалена система спостереження повітряного простору та доведення сигналів оповіщення командирам підрозділів про застосування безпілотних літальних апаратів місії ОБСЄ з метою невідкладного посилення режиму маскування, припинення вогню і обмеження переміщення озброєння та військової техніки», - повідомили в ГУР.

Нагадаємо, минулої доби бойовики на Донбасі дев'ять раз порушували режим припинення вогню. Обстріл здійснювалися з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу двоє українських військових отримали поранення, ще один отримав бойову травму.

Як відомо, Зеленський має намір обговорити в Парижі конкретні терміни повернення Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: