У Франції скасували більшість поїздів через страйк

Читать на русском
У  Франції скасували більшість залізничних рейсів у зв'язку з загальнонаціональним страйком проти запропонованої урядом пенсійної реформи.

У неділю, 8 грудня, у Франції скасували більшість залізничних рейсів у зв'язку з загальнонаціональним страйком проти запропонованої урядом пенсійної реформи.

Як повідомляється на сторінці Національного товариства залізниць (SNCF) в Twitter, сьогодні у Франції курсуватиме лише один зі шести високошвидкісних поїздів, лише одна з шести приміських електричок та два з 10 регіональних поїздів.

Крім того, сьогодні було скасовано три з 5 міжнародних рейсів Eurostar і два з трьох поїздів Thalys, які курсують між Францією та Швейцарією, Іспанією, Італією, Німеччиною.

Також через страйк було сильно порушено роботу паризького метрополітену. У неділю було закрито 14 з 16 ліній паризького метро. Спостерігаються затримки в роботі автобусів та трамваїв.

Нагадаємо, 5 грудня, у почалися масштабні страйки у багатьох містах Франції, серед яких Париж, Ліон, Марсель, Нант. Всього планується близько 250 акцій протестів. Демонстранти виступають проти політики президента Еммануеля Макрона щодо пенсійної реформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: