У Франції третій день триває страйк

Читать на русском
Через протести проти пенсійної реформи паралізовано паризьке метро і французька залізниця, а також заблоковані автомагістралі.

Страйк у Франції через пенсійну реформу триває третій день.

Про це повідомляє RFI в суботу, 7 грудня.

До протестів через пенсійну реформу додалися перекриття магістралей через протести транспортних компаній проти зростання цін на дизельне паливо.

У Парижі цими вихідними очікуються сильні перебої громадського транспорту. За розкладом будуть працювати тільки 1 і 14 гілки столичного метро, ​​на яких курсують автоматичні потяги без машиністів. Решта гілок залишаться повністю або частково закриті.

З перебоями курсуватимуть також автобуси. Більш-менш регулярно їздитимуть цими вихідними паризькі трамваї. Тільки кілька годин на день будуть ходити приміські експрес-електрички (RER).

У компанії SNCF, операторі французьких залізниць, повідомили в суботу вранці, що планується скасувати від 85% до 90% швидкісних поїздів TGV, регіональних і приміських електричок по всій Франції.

Із труднощами в пересуванні зіткнуться також автомобілісти. Європейська організація автоперевізників проводить цієї суботи у Франції акцію протесту проти зростання цін на дизельне паливо. Блокада автомагістралей і так звана операція «равлик» торкнеться 11 регіонів країни.

Чергова акція протесту «жовтих жилетів» за підтримки профспілок проходить у суботу в різних містах Франції. Найчисленніша демонстрація очікується в Парижі.

Нагадаємо, що раніше у Франції утворилися 300-кілометрові затори через страйк. Президент Еммануель Макрон удень ​​заявив про свій «спокій і рішучістьпровести реформу» пенсійної системи.

Також повідомлялося, що в Парижі під час протестів затримали 90 осіб. У Франції понад 800 тисяч людей вийшли на вуличні протести проти запланованої пенсійної реформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: