Зеленський зустрівся зі студентами, які були на Майдані

Читать на русском
Зеленський провів зустріч із колишніми студентами, котрі були серед організаторів Євромайдану та які постраждали у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із колишніми студентами, які були серед організаторів Євромайдану та які постраждали у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Як інформує пресслужба ОПУ, однією з найважливіших тем, яка обговорювалася, було розслідування злочинів проти учасників Євромайдану.

Чи пам’ятаєте ви всі вимоги Євромайдану та обіцянки політиків – тестЧерез п’ять років події Євромайдану та Революції Гідності пригадуються вже не так чітко. Ніби поодинокі світлини, вирвані з контексту. Пропонуємо протестувати себе – чи пам’ятаєте Ви вимоги Майдану, дії політиків п’ять років тому та їхні обіцянки.

«Для вас справи Майдану - це дуже особисте. І, повірте, для нас теж. Я дуже хочу, щоб ми закінчили ці справи. Щоб ми змогли розслідувати їх повністю, і всі ті, хто десь ходить, їздить чи літає, а повинні сидіти - щоб вони сиділи», - заявив Зеленський.

Зокрема, він наголосив на важливості перезавантаження Державного бюро розслідувань і запевнив, що прокурори, які займалися справами Майдану, будуть задіяні й надалі в розслідуванні після ухвалення необхідних поправок Верховною радою.

Також присутні напередодні саміту у Нормандському форматі в Парижі 9 грудня закликали Зеленського на зустрічі у Франції не погоджуватися на вибори на Донбасі «під дулами автоматів».

Нагадаємо, під час розслідувань у справах Майдану винними визнали 59 осіб.

Також в ГПУ назвали кількість вироків за злочинами на Майдані.

Як відомо, злочини часів Революції гідності умовно об'єднані в «справу Майдану», почнуть розслідувати з початку. Тепер цей обов'язок поклали на Державне бюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: