Справи Майдану: дві нові підозри ГПУ щодо екс-керівників країни

Читать на русском
Слідчі ГПУ розслідують обставини перешкоджання вищими посадовцями держави проведенню мітингів і демонстрацій, організації вбивств і заподіяння тілесних ушкоджень мітингувальникам під час Революції гідності.

Слідчі ГПУ розслідують обставини перешкоджання вищими посадовцями держави проведенню мітингів і демонстрацій, організації вбивств і заподіяння тілесних ушкоджень мітингувальникам під час Революції гідності.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Управління соціальних розслідувань Генпрокуратури.

Зазначається, що слідство встановлено нових фігурантів протидії протестним акціям, які відбувалися в центральній частині Києва 18-19 лютого 2014 року.

Наразі оголосили про підозру екс-начальнику Департаменту громадської безпеки МВС України за ст. 340, ч. 3 ст. 365 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) ККУ.

А також екс-начальнику Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України за ч. 3 ст. 28, ст. 340, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою; незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів; види співучасників; перевищення влади) ККУ.

«У зв'язку із переховуванням вказаних підозрюваних від органу слідства та суду і не встановленням їх місцезнаходження їх оголошено в розшук», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що у зв'язку зі встановленням нових обставин участі колишніх вищих посадовців держави – прем'єр-міністра, міністра оборони, головнокомандувача ЗСУ, командувача внутрішніх військ МВС, директора департаменту МВС, в.о. начальника ГУМВС у Києві та командира полку міліції особливого призначення «Беркут» – у протидії протестним акціям їм повідомили про зміну підозри та про нову підозру у вчиненні низки тяжких і особливо тяжких злочинів стосовно мітингувальників.

Досудове розслідування триває.

Раніше в ГПУ пояснили виправдувальні вироки у справі Майдану.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що розслідування розстрілів на Майдані в 2014 році триває так довго через великий обсяг роботи.

Також міжнародна неурядова, некомерційна організація Amnesty International заявила, що за 5 років немає жодного відчутного прогресу в розслідуваннях справ Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: