Рада ухвалила закон про перезавантаження ДБР: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада України ухвалила закон про перезапуск Державного бюро розслідувань. Згідно з ним президент призначатиме директора ДБР за поданням конкурсної комісії (без подання прем'єр-міністра), ДБР стане державним правоохоронним органом. Крім того, ухвалення закону дозволить розблокувати розслідування справ Майдану. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

«За» проголосували 250 народних депутатів, 9 виступили «проти», 113 – утрималися, 26 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 224 голоси за закон, 6 депутатів утрималися (Максим Бужанський, Ольга Василевська-Смаглюк, Олександр Дубінський, Ігор Фріс, Олег Дунда, Юлія Яцик), 8 – не голосували, 11 – були відсутні.

З «Опозиційної платформи – За життя» два депутата виступили «за», 6 – «проти», 25 – утрималися, 6 – не голосували, 5 – були відсутні. «Європейська солідарність» практично всім складом утрималася при голосуванні (23 нардепи з 27), 2 – не голосували і 2 – відсутні.

У «Батьківщині» 3 нардепів голосували «проти», 16 – утрималися, один – не голосував, 4 – були відсутні. Група «За майбутнє» дала лише один голос на користь закону, 19 депутатів утрималися, 3 – не голосували.

У «Голосі» перезапуск ДБР підтримали 18 нардепів, один не голосував і один був відсутній. Позафракційні депутати дали 5 голосів «за», 24 особи утрималися, 5 – не голосували і 3 – відсутні.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський закликав підтримати цей закон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: