Венеціанська комісія сьогодні ухвалить рішення щодо двох українських законів

Читать на русском
Висновки по Україні: ЗУ Про підтримку функціонування української мови як державної і про внесення змін у нормативно-правову базу органів судової влади

Венеціанська комісія завтра ухвалить рішення щодо закону України «Про підтримку функціонування української мови як державної» і про внесення змін у нормативно-правову базу, що регулює діяльність Верховного суду і органів судової влади.

Про це повідомляєтьсяз посиланням на порядок денний пленарного засідання Венеціанської комісії.

Повідомляється, що згідно з порядком, обговорення буде проходити з 12:00 по 14:00 за київським часом.

«Крім того, очікується, що будуть прийняті записки amicus curiae (особа, що надає сприяння суду, пропонуючи увазі суду інформацію - ред) для Конституційного суду України щодо дострокового завершення мандата парламентаріїв, а також для Конституційного суду Республіки Молдова щодо Закону «Про прокуратуру та кримінальної відповідальності суддів Конституційного суду_», - йдеться у повідомленні

Також в ході засідання Венеціанська комісія обере свого голову, заступників голови та інших високопоставлених представників.

Нагадаємо, Конституційний суд України звернувся до Венеціанської комісії про надання висновку щодо конституційності законопроекту №1027 про підстави дострокового припинення повноважень народного депутата України. Суд направив відповідний лист комісії.

Раніше, у вівторок, 26 листопада, КСУ розглядав законопроект №1027 авторства президента Володимира Зеленського про позбавлення нардепів мандата за прогули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: