Разумков планує направити до Венеціанської комісії ініціативи Зеленського

Читать на русском
Разумков підтримує ідею направити до Венеціанської комісії законопроекти про внесення змін до Конституції України, ініційовані президентом.

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков підтримує ідею направити до Венеціанської комісії законопроекти про внесення змін до Конституції України, ініційовані президентом Володимиром Зеленським.

Про це він сказав в ефір програми «Право на владу».

Зміни до Конституції: що пропонує Зеленський та коли Рада може ухвалитиЗеленський хоче запровадити народовладдя, призначати керівників НАБУ та ДБР, виганяти нардепів з Ради за прогули і кнопкодавство та скасувати адвокатську монополію. Детально про кожен законопроект ми поговорили з юристом.

«Якщо ми говоримо про Венеціанську комісію - одне іншому не заважає. І ми про це говорили під час засідання: ми направляємо це в Конституційний суд, але після цього ми також готові відправити Комісії, щоб вона дала свій висновок. Це нормальна практика. Я не бачу в цьому проблеми», - пояснив Разумков.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс до ВР сім законопроектів про зміни до Конституції, які вимагають голосування і спрямування для розгляду до Конституційного суду.

Наскільки вони актуальні та коли Рада зможе їх ухвалити, «Слово і Діло» поговорило з експертом з конституційного права Богданом Бондаренком.

Також ми писали, що в Раду за перший тиждень роботи внесли більше законопроектів, ніж зазвичай за місяць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: