До Венеціанської комісії передали закон про припинення повноважень нардепів

Читать на русском
Велика палата Конституційного Суду України направила на розгляд до Венеціанської комісії справу про дострокове припинення повноважень нардепів і чекатимуть на її висновки.

Велика палата Конституційного Суду України направила на розгляд до Венеціанської комісії справу про дострокове припинення повноважень нардепів і чекатимуть на її висновки.

Про це повідомили судді КСУ сьогодні під час розгляду справи.

Отже, справу за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до статті 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України) вимогам статей 157 і 158 Конституції України у формі усного провадження (відкрита частина пленарного засідання) передано на розгляд у Венеціанську комісію - і судді очікуватимуть на її рішення.

За інформацією суддів КСУ, наступне засідання Венеціанської комісії відбудеться 6-7 грудня, на якому вони нададуть висновки до справи.

Додамо, близько 16:00 завершилися слухання всіх сторін і суд продовжив розгляд справи в закритому засіданні.

Як відомо Конституційний суд почав розглядати президентський законопроект про зміни до Конституції щодо позбавлення нардепів мандату за «кнопкодавство», прогули та сумісництво.

Нагадаємо, раніше ми писали, що КСУ вперше відхилив правки до Конституції ще на стадії законопроекту.

Також «Слово і Діло» писало, що КСУ погодив законопроект про скасування адвокатської монополії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: