У Конгресі США почали підготовку офіційного звинувачення Трампу

Читать на русском
Ненсі Пелосі доручила голові юридичного комітету Джерролду Надлеру підготувати офіційні звинувачення щодо президента США Дональда Трампа в рамках процедури його імпічменту.

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі доручила голові юридичного комітету Джерролду Надлерупідготувати офіційні звинувачення щодо президента США Дональда Трампа в рамках процедури його імпічменту.

Про це вона повідомила в четвер, виступаючи перед журналістами в Конгресі США.

«Сьогодні я звертаюся до нашого голови (юридичного комітету Палати представників - прим. ред.) з тим, щоб він підготував статті імпічменту», - сказала вона.

«На кону стоїть наша демократія. Президент не залишає нам іншого вибору, крім як діяти, оскільки він знову намагається у своїх інтересах перекрутити процес виборів. Президент зловживав своїми повноваженнями, підірвавши нашу національну безпеку і поставивши під загрозу чесність наших виборів», - додала Пелосі. «Своїми діями президент серйозно порушив Конституцію», - підкреслила спікер Палати представників.

Раніше повідомлялося, що в юридичному комітеті палати представників США стартували нові слухання з імпічменту президента.

Також 3 грудня комітет з питань розвідки Конгресу США схвалив доповідь про результати розслідування в рамках імпічменту Дональда Трампа.

Нагадаємо, в США розгорівся скандал після того, як анонімний інформатор заявив про тиск Трампа на українського президента Володимира Зеленського з метою схилити владу до розслідування щодо Хантера Байдена, сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена, в обмін на фінансову і військову допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: