Зеленський вимагає провести масові перевірки через пожежу в коледжі

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський дав низку вказівок місцевій владі та представникам Кабінету міністрів через страшну пожежу в Одеському коледжі.

Президент Володимир Зеленський дав низку вказівок місцевій владі та представникам Кабінету міністрів через страшну пожежу в Одеському коледжі.

Про це глава держави повідоим у своєму Телеграм-каналі.

«Провести детальну та всебічну перевірку стану протипожежної й техногенної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей: дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних закладів і закладів вищої освіти, гуртожитків, закладів охорони здоров’я та соціального захисту населення, державних об’єктів критичної та транспортної інфраструктури; перевірку всіх посадових осіб, які надають висновки щодо стану пожежної безпеки того чи іншого об’єкта на предмет халатності, безвідповідальності чи недоброчесності під час виконання ними службових обов’язків», - зазначив глава держави.

Зеленський також зазначив, що вимагатиме жорстко реагувати на факти виявлених порушень пожежної чи техногенної безпеки, домагатись їхнього безумовного усунення, а також притягнення до відповідальності службових осіб, які їх допустили.

Зокрема, президент пропонує переглянути стан і належну забезпеченість матеріально-технічними та транспортними ресурсами рятувальних підрозділів, служб невідкладного реагування та медицини катастроф; передбачити вдосконалення їх технічного оснащення та оновлення сучасними засобами порятунку та комунікацій.

«Окремо закликаю бізнес – власників торговельних центрів, кінотеатрів, ресторанів, готелів тощо – бути соціально відповідальними, забезпечити у своїх закладах пожежну безпеку, не чекаючи державних перевірок», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася напередодні вранці, 4 грудня. За даними поліції, внаслідок НП загинула 17-річна студентка коледжу, ще 28 осіб постраждали. За попередніми даними, загоряння сталося через несправність електричного подовжувача в одній із кімнат на 3-му поверсі навчального закладу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: