Нардепи ухвалили за основу законопроект про оборонні закупівлі

Читать на русском
Парламент ухвалив за основу депутатський законопроект номер 2398-д (альтернативний до номер 2398) про оборонні закупівлі.

Парламент ухвалив за основу депутатський законопроект №2398-д (альтернативний до №2398) про оборонні закупівлі.

Відповідне рішення підтримали 293 народні депутати.

Законопроект №2398-д передбачає розширення сфери застосування закону «Про оборонні закупівлі» в частині розповсюдження його дії на закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання завдань щодо відсічі збройної агресії та відвернення загроз державній безпеці, незалежності України, її територіальній цілісності і недоторканості, щодо боротьби з тероризмом, усунення обставин, що зумовлює необхідність введення надзвичайного стану.

Окрім того, законопроект посилює механізми захисту інтересів національного виробника та національної економіки в цілому.

Також передбачено можливість виключно для національних виробників збільшення гранично допустимого рівня рентабельності виконання контрактів при закупівлях без застосування конкурентних процедур.

Також законопроект передбачає зміну порядку оскарження процедур закупівлі, що здійснюються під час воєнного стану.

За словами авторів законопроекту, він створює правові та економічні передумови для розвитку конкурентного середовища у сфері оборонних закупівель, підвищення якості товарів, робіт і послуг оборонного призначення для потреб оборони. А також задовольняє основні вимоги законодавства Європейського союзу на рівні основоположних засад та принципів закупівель.

Раніше в Раді створили групу із закупівель для потреб оборони.

Нагадаємо, ГПУ порушила три справи про великі розкрадання в оборонній сфері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: