Буксири ЗСУ прибули за захопленими РФ українськими кораблями

Читать на русском
Українські буксири, які мають доставити захоплені  РФ у районі Керченської протоки у листопаді минулого року катери, прибули до місця очікування на передачу суден Україні близько 4:00 у понеділок, 18 листопада.

Українські буксири, які мають доставити захоплені РФ у районі Керченської протоки у листопаді минулого року катери, прибули до місця очікування на передачу суден Україні близько 4:00 у понеділок, 18 листопада.

Про це повідомив на сторінці Facebook голова спостережної Ради Майдану закордонних справ Андрій Клименко.

«Моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, редакції BlackSeaNews та Майдану закордонних справ повідомляє, що близько 4:00 (київський час) 18.11.2019 буксири прибули до місця очікування, де має відбутися передача захоплених кораблів ВМСУ», - повідомив він.

За даними Клименка, місце розташоване на відстані 18 миль (33,3 км) строго на південь від мису Опук, що на Керченському півострові, тобто в «нейтральних водах». «Приблизно в 10 милях (18,5 км) на схід розташована точка, де майже рік тому відбулося захоплення українських військових катерів та буксира ВМСУ», - додав він.

Раніше повідомлялося, що захоплені Росією українські кораблі виводять із Керчі.

Передача кораблів відбудеться в «нейтральних водах».

За інформацією «Думської», з Південного, Чорноморська та Одеси за захопленими кораблями вийшли спеціальні судна: пошуково-рятувальний «Сапфір», буксири «Титан» і «Гайдамака». Зустріч відбудеться у відкритому морі на відстані близько 60 миль від Одеси, неподалік кримського мису Тарханкут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: