Справи Майдану: адвокат Закревська припинила голодування

Читать на русском
Адвокат Закревська припинила голодування. Вона не їла 13 днів через зупинку слідства у справах Майдану. Її підтримали ще 16 активістів. Вчора ВР прийняла поправку по ДБР.

Адвокатка родини Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська повідомила про припинення голодування, оскільки парламент прийняв поправку до закону про ДБР, яка дозволяє поновити розслідування у справах Майдану.

«Зупиняємо голодування, але не припиняємо контролювати виконання владою плану дій по відновленню слідства у справах Майдану і не втрачаємо суспільної уваги над цими справами. Як тільки зникає увага суспільства - зникає пріоритет для влади, і починається колапс», - написла вона у Facebook.

Рада ухвалила закон про перезавантаження ДБР: як голосували нардепиВерховна рада ухвалила закон про перезавантаження ДБР. Він також дозволить продовжити розслідування у справах Майдану.

Закревська також оприлюднила список осіб, які оголосили голодування. Він складає 16 осіб.

Раніше адвокатка Євгенія Закревська оголосила голодування через нерозглянуту ВР поправку до законопроєкту про ДБР. Правка мала б дозволити слідчим у справах Майдану поновити розслідування.

Як відомо, злочини часів Революції гідності, що умовно об'єднані в «справу Майдану», почнуть розслідувати з початку. Тепер цей обов'язок поклали на Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, до складу нового підрозділу Державного бюро розслідувань, який займатиметься розслідуваннями справ Майдану, зараз входить близько 30 осіб. Підрозділ створено на базі управління з розслідування військових злочинів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: