Зеленський повідомив про запуск держпрограми для мігрантів та заробітчан

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський повідомив про запуск держпрограми, яка має стимулювати українців за кордоном повертатися додому.

Глава держави Володимир Зеленський повідомив про запуск держпрограми, яка має стимулювати українців за кордоном повертатися додому.

Про це він сказав в своєму новому відеозверненні у вівторок, 3 грудня.

Банківські рахунки переводять на міжнародний стандарт: що це змінитьВ Україні 5 серпня 2019 року запровадили міжнародний банківський рахунок. Чинні номери рахунків банки змінять відповідно до вимог міжнародного стандарту IBAN.

За словами Зеленського, в Україні запускають державну програму «Повертайся і залишайся».

«Перший етап - доступні кредити для власної справи для тих, хто хоче або почати або розширити свій бізнес. Як це буде працювати? Сума кредиту 1,5 млн гривень на п'ять років. Ставки наступні - 5% для чинного або нового бізнесу, який створить не менше двох робочих місць; 7% для чинного або нового бізнесу із виручкою до 25 млн гривень, який не створює нові робочі місця. Але якщо ви наймаєте працівника, за кожного ставка буде знижуватися на 0,5%», - зазначив Зеленський.

Він додав, що ставка в розмірі 9% пропонується тим, хто вже працює і має виручку від 25 до 50 млн гривень і хоче розширити свою справу. Зеленський додав, що пізніше з'являться детальні умови та інформація про те, як це працюватиме.

Раніше було підраховано, скільки українців легально працюють в Чехії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: