Зеленський вніс до ВР законопроект про «злодіїв в законі»

Читать на русском
Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою.

Про це повідомляється на сайті Верховної ради.

Ініційований президентом проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою зареєстровано під №2513 від 2 грудня.

«Прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою» сприятиме збільшенню ефективності протидії правоохоронних органів у боротьбі з організованою злочинністю. Це сприятиме зменшенню впливу на важливі суспільні та політичні процеси з боку «злодіїв у законі», зниженню соціальної напруги, зростанню довіри населення до правоохоронних органів та держави в цілому, стабілізації суспільно-політичної обстановки в державі, а також створить умови для сталого розвитку, впровадження ефективних реформ, економічного та соціального добробуту населення», - сказано у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провалив обіцянку повторно подати законопроект, який запроваджує поняття злодіїв у законі.

Також повідомлялося, що КС визнав неконституційним один із законопроектів Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: